Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

Михайло Мудрік
20 вересня 2022, 15:05
Статьи

Оцінені шанси українських клубів в єврокубках

Три представники футбольної України змагаються цієї осені в європейських кубкових турнірах, і після двох турів групових стадій у кожного з них різні перспективи продовжити боротьбу у своїх змаганнях, на думку букмекерів.

На даний момент в Лізі чемпіонів країну представляє «Шахтар», в Лізі Європи – київське «Динамо», а у третьому за рангом турнірі Старого світу – Лізі конференцій, створеному зовсім нещодавно, від України виступає «Дніпро-1». Розглянемо ситуації кожного з представників країни у єврокубках окремо.

«Шахтар»

«Гірники» потрапили у дуже непростий квартет Ліги чемпіонів під літерою «F», у якому грають також чинний володар Кубку чемпіонів – мадридський «Реал», німецький «Лейпциг» та шотландський «Селтік». І одразу після жеребкування багато хто з експертів пророкував «Шахтарю» в такій солідній компанії останнє місце, але своїми результатами в перших двох турах підопічні Ігоря Йовичевича змогли гідно відповісти скептикам. Перемога над «Лейпцигом» на його ж полі (4:1) та нічия з «Селтіком» (1:1) у формально домашньому матчі дозволили «гірникам» опинитися на другій сходинці в квартеті після двох турів. І що найголовніше – тепер до шансів українського клубу вийти в плей-офф ставляться з набагато більшою повагою.

Зокрема, дуже непоганими вважають шанси «гірників» вибратися в Топ-16 аналітики відомої беттинг-компанії Леон, де завжди можна знайти багато варіантів для парі на результати головного клубного турніру Європи. Тим вболівальникам «Шахтаря», які планують використати Леонбет фрібет і отримати додаткову винагороду за ставку на вихід улюбленої команди з групи, буде цікаво дізнатися, що наразі вірогідність такого сценарію для українського клубу оцінюється у 29% шансів. Що кардинально відрізняється від тих показників, які були у «Шахтаря» одразу після жеребкування групового турніру. Своєю грою «гірники» змусили себе поважати як суперників, так і експертів.

«Динамо»

А от у киян у Лізі Європи, та і у всьому сезоні в цілому справи поки що йдуть не надто добре. Якщо на початку кваліфікаційного шляху у головному турнірі континенту підопічні Мірчі Луческу ще якось могли досягати результатів, та вибили зі свого шляху такі міцні клуби, як турецький «Фенербахче» та австрійський «Штурм», то після розгромної поразки від «Бенфіки» у вирішальній стадії кваліфікації до ЛЧ (0:5 за підсумками двох матчів) на киян було боляче дивитися.

Як повідомляє сайт BetON.UA, починаючи з середини серпня і враховуючи два матчі з «Бенфікою», «Динамо» програло в 6-ти із 7-ми своїх матчів, причому два поспіль з них – у чемпіонаті України, чого з киянами не траплялося вже дуже давно.

Ну, а конкретно у Лізі Європи київська команда поступилася спочатку «Фенербахче» (1:2), з яким доля звела команду Луческу вдруге за сезон у континентальних турнірах, а потім – що особливо боляче, у формально домашньому матчі з кіпрським АЕКом (0:1). І після цієї поразки «динамівці», яким тепер «світять» два поспіль матчі з потужним французьким «Ренном», застрягли на останньому місці свого квартету, а беттинг-експерти вважають тепер, що у команди дуже низькі шанси посісти хоча б другу сходинку в групі. У цифровому виразі вони дорівнюють наразі лише 15%.

«Дніпро-1»

Команда Олександра Кучера спочатку програла головному фавориту свого квартету Ліги конференцій – голландському АЗ (0:1), але вже у другому турі виправилася і завдала болючої поразки кіпрському клубу «Аполлон» (3:1), причому на його ж полі.

Такі результати дозволили «дніпрянам» посісти друге місце в своїй четвірці після двох турів і перед «подвійним побаченням» з третім суперником по групі – «Вадуцем» з Ліхтенштейну, а бетинг-аналітики вважають, що саме команда з українського чемпіонату, разом з АЗ із Нідерландів, є головними фаворитами на те, аби вийти з цієї групи Ліги конференцій до наступних стадій. Що не може не тішити фанатів «Дніпра-1» та всього українського футболу.

Поділитися