Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

Євро-2024
11 жовтня 2022, 12:25
Статьи

Оцінено шанси збірної України в «групі смерті» відбору на Євро-2024

Українська футбольна збірна отримала дуже непросту групу у кваліфікації до чемпіонату Європи 2024-го року.

За підсумками жеребкування, що відбулося в неділю 9-го жовтня, українська збірна потрапила до відбіркової групи «С», суперниками по якій для «Жовто-синіх» стали команди Англії, Італії, Північної Македонії та Мальти. І про рівень складності групи для українських футболістів говорить хоча б той факт, що англійці та італійці – це фіналісти останнього континентального чемпіонату, який відбувся влітку 2021-го року.

Звісно ж, що зайняти одну з двох найвищих сходинок у такій солідній компанії підопічним Олександра Петракова буде непросто, і по це свідчать також котирування від провідних беттинг-компаній. Зокрема, відомий букмекер Фанспорт у своїх коефіцієнтах відводить збірній України лише третє місце в «групі смерті», як вже встигли охрестити «п’ятірку», до якої потрапили «Жовто-сині», вболівальники. Якщо Фанспорт скачати на свій смартфон у вигляді зручного мобільного додатку, то можна переконатися, що наразі шанси української команди виграти свою відбіркову групу складають лише 11% вірогідності. Для порівняння – аналогічний показник для збірних Англії та Італії від беттинг-аналітиків – 54% та 46% шансів відповідно. То ж українцям буде дуже непросто переконати експертів у тому, що їм до снаги напряму потрапити у фінальну частину Євро-2024.

Втім, є ще один варіант, при якому збірна України може опинитися серед 24-х кращих команд континенту. Як вже помітили вболівальники, які уважно переглядають новини спорту, пов’язані з виступами національної збірної, ще три додаткові путівки на Євро будуть розіграні у матчах плей-офф, учасники якого визначаться за підсумками баталій в Лізі націй УЄФА. Поки що зарано вираховувати, які саме шанси українців опинитися серед щасливчиків, яким випаде нагода пробратися на континентальний турнір через «чорний хід», проте така можливість є дуже і дуже реальною для «Жовто-синіх».

Втім, спочатку все ж варто спробувати здивувати експертів та вболівальників в поборотися з англійцями та італійцями за дві прямі «квоти» на Євро. Відбірковий шлях на континентальну першість для української збірної розпочнеться вже в березні 2023-го року матчем проти «Родоначальників футболу» на їх полі, а от після цього, у червні, на підопічних Олександра Петракова очікують два поспіль поєдинки з аутсайдерами групи – Північною Македонією на виїзді та Мальтою вдома. І у цих поєдинках дуже важливо буде взяти максимальну кількість балів, аби подовжити тиск на головних суперників у відборі.

Нагадаємо, що фінальна частина чемпіонату Європи у Німеччині запланована на 14 червня – 14 липня 2024-го року. Очікується, що змагання відбудуться на десяти стадіонах в десяти різних містах.

Поділитися