Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

Едмар
7 грудня 2022, 08:55
Статьи

Колишній футболіст Таврії змагається за місце в Топ-5 УПЛ

Екс-гравець Таврії Едмар, який зараз очолює харківський Металіст-1925, досяг зі своїми підопічними серйозного прогресу в результатах.

Коли у жовтні Едмар став виконувачем обов'язків головного тренера Металіста-1925, змінивши на посаді Валерія Кривенцова, харків'яни мали в активі 9 очок і займали лише десяту сходинку в турнірній таблиці Української Прем'єр-ліги. Зараз же команда Едмара набрала рівно вдвічі більше очок перед паузою на зимові канікули – 18. А в заліку команд УПЛ харків'яни перемістилися на сьоме місце.

Більш поважно до турнірних перспектив Металіста-1925 тепер ставляться і експерти беттинг-сфери. Зокрема, аналітики відомої компанії Леон, в лінії якої завжди є широкий вибір об'єктів для парі на український футбол, вважають команду Едмара одним із претендентів на місце в п'ятірці кращих команд на фініші. І тим вболівальникам, які планують використати свій Леонбет фрібет, щоб отримати додаткову винагороду за ставку на підсумкову позицію Металіста-1925 у цьому сезоні, буде цікаво дізнатися, що наразі шанси колективу фінішувати в п'ятірці кращих оцінено в 30% вірогідності.

А от стати одним із призерів цієї першості УПЛ команді, яку очолює колишній гравець Таврії, буде дуже непросто. Проаналізувавши котирування на потрапляння харків'ян на одну з трьох найвищих сходинок, які пропонують найкращі букмекерські контори України, можна зробити висновок про те, що вірогідність такого сценарію складає лише 2% шансів.

Втім, навіть фініш у Топ-5 УПЛ стане чудовим досягненням для молодої команди під керівництвом Едмара, адже за певних умов такий результат дозволить Металісту-1925 зіграти в єврокубках наступного сезону.

Для того, аби дістатися п'ятірки кращих, харків'янам треба випередити у другій частині сезону Колос та Олександрію, які наразі займають шосту та п'яту сходинки в таблиці.

З командою із Ковалівки впоратися буде простіше, адже вона випереджає колектив з Харкова на два очки, зігравши при цьому на матч більше. А от Олександрія суттєво відірвалася від підопічних Едмара – у команди із Кропивниччини на шість очок більше, та ще і гра у запасі в порівнянні з Металістом-1925.

Нагадаємо, що нинішній тренер харків'ян Едмар виступав за Таврію з 2003 по 2007 рік, провівши у складі кримської команди у всіх турнірах 129 матчів, у яких забив 19 голів та віддав 7 результативних передач. Також на його рахунку 15 ігор та один забитий м'яч у формі національної збірної України.

Поділитися