Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

Шахтар
22 грудня 2022, 01:00
Статьи

Представник України в Лізі Європи все ще залишається «андердогом» своєї пари

Єдиний представник України в плей-офф футбольної Ліги Європи – донецький «Шахтар», зіграє у першому раунді турніру на виліт проти міцного французького «Ренна».

«Гірники», які починали цей євро кубковий сезон у головному змаганні Старого світу – Лізі чемпіонів, показали достатньо гідний футбол на груповій стадії цього турніру, але все же не змогли посісти вище третього місця у дуже складному квартеті ЛЧ, де окрім них виступали також мадридський «Реал», німецький «Лейпциг» та шотландський «Селтік». А тому «Шахтар» перемістився у другий за престижністю турнір континенту – Лігу Європи, де жереб підготував для команди міцного опонента по першій же стадії плей-офф, французький «Ренн».

«Гірників» наразі вважають «андердогом» цієї пари, тобто командою з меншими стартовими шансами на загальний успіх. Зокрема, такої думки дотримуються і експерти відомого букмекера Леон, в чиїй лінії завжди є широкий вибір об’єктів для парі на футбольні єврокубки. Ті вболівальники, які планують використати свій бонус код Леон бет, щоб отримати додаткову винагороду за парі на успіх «Шахтаря» в дуелі з «Ренном», мають знати, що наразі експерти оцінюють вірогідність проходу українського клубу до наступного раунду у 39% шансів. А от «Ренну» аналітики залишають більше 60% шансів на загальну перемогу.

Середі факторів, якими керуються фахівці бетинг-сфери, оцінюючи шанси в парі «Шахтаря» та «Ренна», є більш кісний склад гравців французького клубу, а також відсутність тривалої паузи у внутрішньому чемпіонаті Франції, що допоможе фавориту зберегти ігровий тонус та мати постійну практику.

Втім, вже у першому матчі дуелі, який відбудеться у Варшаві 16-го лютого, у «Шахтаря» буде шанс змінити думку аналітиків щодо своїх перспектив у цій парі. Звісно ж, що і котирування конкретно на цю гру відрізняються від загальних коефіцієнтів на протистояння. Якщо проаналізувати показники, які пропонують кращі букмекерські контори України на перший поєдинок «Шахтаря» та «Ренна», то можна зробити висновок, що у обох учасників баталії приблизно рівні шанси на те, щоб з перемоги розпочати цю двоматчеву дуель. Хоча і тут у «Ренна» є невеличка перевага – 37% шансів на перемогу в поєдинку проти 35% шансів у «Шахтаря».

Відзначимо, що перший матч між українською та французькою командами буде зіграно на варшавському стадіоні «Війська польського», на якому проводить свої ігри місцевий клуб «Легія». Матч у відповідь у Франції між цими суперниками відбудеться вже за тиждень після стартової баталії – 23-го лютого.

Поділитися